Konsept insta.jpg

Om prosjektet

 
jens-johnsson-apz-nFR0NlQ-unsplash.jpg
 
I større byer er det mange mulige gjester og kunde. Lokaler kan ha det tilbudet, temaet og tjenesten de selv vil, og det vil sannsynlig vis være nok potensielle gjester som vil være interessert i dette. I mindre steder som Gran har ikke møtestedene …

I større byer er det mange mulige gjester og kunde. Lokaler kan ha det tilbudet, temaet og tjenesten de selv vil, og det vil sannsynlig vis være nok potensielle gjester som vil være interessert i dette. I mindre steder som Gran har ikke møtestedene råd til at ikke flest mulige av de potensielle gjestene liker bestyreren prøver på. Om det er hva slags mat, drikke, tjeneste, musikk, dekor, belysning eller tjeneste lokalet tilbyr. For at lokaler i mindre tettsteder skal kunne lykkes må de tilpasses beboerene i nærområdet i mye større grad. De som utformer stedet skal ikke tenke, hva har vi lyst til å gjøre, men, hva slags sted er det mennesker her egentlig vil ha. I denne sammenheng, hva er det mennesker i Gran vil ha ut av et samlingssted.

 
En utvikling i storbyer er å maksimere effektiviteten til sentrumsnære bygge. Å prøve å unngå at bygg står tomme for lenge. Med dyre leiepriser, og resurskrevende bygninger er det både bærekraftig og økonomisk. Dette er en praksis som med hell også …

En utvikling i storbyer er å maksimere effektiviteten til sentrumsnære bygge. Å prøve å unngå at bygg står tomme for lenge. Med dyre leiepriser, og resurskrevende bygninger er det både bærekraftig og økonomisk. Dette er en praksis som med hell også kan overføres til distriktene. Et lokale kan kanskje ikke overleve av bare å ha karaoke-kvelder på lørdager, men hvis de har yoga-timer på mandager og café-dager på søndager, vil lokalet nå flere mennesker, stå mindre tomt og flere økonomiske inntektskilder. Man kan også dele opp aktivitetene i løpet av en og samme dag. Noen ting passer bedre på morgenen, dagen og kvelden.

 
Sondre Angard Siljehaug: produkt- og tjenestedesign-student på OsloMET

Sondre Angard Siljehaug: produkt- og tjenestedesign-student på OsloMET

Mer om meg kan du finne på Facebook, instagram, linkedin og pinterest

 
Tradisjonelt sett blir nye steder åpnet fordi noen har en lidenskap for noe de ønsker å tilby. I denne illustrasjonen har personen i figur nr. 1 lyst til å jobbe med kaffe. Han åpner en café og håper at det er noen andre som deler denne lidenskapen.…

Tradisjonelt sett blir nye steder åpnet fordi noen har en lidenskap for noe de ønsker å tilby. I denne illustrasjonen har personen i figur nr. 1 lyst til å jobbe med kaffe. Han åpner en café og håper at det er noen andre som deler denne lidenskapen. I dette eksempelet er det i figur nr. 3 kun 1/8 av de potensielle gjestene som deler den lidenskapen for kaffe. Dermed er det ikke nok gjester som bruker lokalet og det må legge ned.

I figur nr. 6 har personen en lidenskap for lokalmiljøet og ønsker å skape et samlingspunkt for alle. Hen forhører seg med hva lokalmiljøet ønsker seg. I dette tilfellet dataspill, billiard, dansing kaffe. Personen åpner et sted som i best mulig grad tilpasser seg ønskene til lokalmiljøet og åpner et multifunksjonelt lokale som treffer flest mulige.

 
Det åpnes flere og flere tema-steder i Norge, en større liste kan over ulike steder i Oslo kan du finne her. Dette prosjektet skal prøve å finne ut hva beboere i Gran kommune interesserer seg for og skape et sted helt unikt for Gran. Her er en illus…

Det åpnes flere og flere tema-steder i Norge, en større liste kan over ulike steder i Oslo kan du finne her. Dette prosjektet skal prøve å finne ut hva beboere i Gran kommune interesserer seg for og skape et sted helt unikt for Gran. Her er en illustrasjon av eksempler på aktiviteter som kunne forekommet på et nytt lokale, sortert i de fire kategoriene Sport, Hobby, Café og Bar.

Hvis et lokalet i et lokalsamfunn konsentrerer seg om en aktivitet som majoriteten av lokalbefolkningen innterieserer seg for, kan dette lokalet bli en hjørnesten for identiteten til lokalsamfunnet. Det kan få en selvforsterkende effekt hvor denne potensielle interessen dyrkes og deles av hele lokalmiljøet og blir en sentral del av deres kultur.

 
Hvis det lar seg gjøre, så kan lokalet med hell utformes for å legge til rette for forskjellige typer aktiviteter. Gruppeaktiviteter må ha plassen til alle, par-aktiviteter trenger mer intim romfølelse, energiske aktiviteter trenger god ventilasjon …

Hvis det lar seg gjøre, så kan lokalet med hell utformes for å legge til rette for forskjellige typer aktiviteter. Gruppeaktiviteter må ha plassen til alle, par-aktiviteter trenger mer intim romfølelse, energiske aktiviteter trenger god ventilasjon og stille aktiviteter trenger et rolig rom. Dette kan også gjøre at flere aktiviteter kan gjøres samtidig, ved tilfeller hvor mennesker ikke kan oppbevare seg i samme rom, som ved aldersgrenser eller støy.

 

Om meg

Mitt navn er Sondre Angard Siljehaug og jeg er en produkt- og tjeneste-designer. Jeg skriver for tiden min masteroppgave i master og tjenestedesign ved OsloMET. Ved siden av å studere jobber jeg som arrangementskoordinator Cosmopolite Scene i Oslo. Jeg har stor tro på verdien av design-tenkning og inklusiv design. Jeg ser alltid etter nye måter design kan bidra til hjelpe mennesker og tilføre glede til verden. Min bakgrunn som designer er veldig fysisk og utdannelsen på OsloMET er veldig taktil men opplæring i hvordan å bearbeide fysiske materialer som metall, tre, tekstil og porselen. Sammen med utdanning i design-tenkning, universell design og sirkulær design, jeg tror på å lage bærekraftige løsninger igjennom emosjonell tilknytning og estetiske produkter og tjenester.

About me - in english

My Name is Sondre Angard Siljehaug, and I am a product designer. I am currently studying a masters degree in product and service design at OsloMET. Along with studying, I work as a venue and design coordinator at Cosmopolite scene, working with UX, IX, service and product design. I religiously believe in design thinking and am always looking for new ways of exploring how design can contribute to helping people and bring joy to the world. My background as a designer is very physical. I have been allowed to experiment with hands-on techniques as woodworking, welding, ceramics, sewing and plastic moulding and printing. Combined with being educated in design thinking, service design, universal design, circular design, I believe in making sustainable solutions through an emotional connection to beautiful products and services.